24-aastane; Majandusjuht
School Worker
Feelings that came back are feelings that never went away.
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 21, 2013 22:03:29 GMT 2
Kui paat, siis paat. Mida ta ikka siin tähti närima hakkab. Küll aega ajas õe küsimus Chadi korralikult naerma. Alles siis, kui ta oli lõpetanud, tuli Rosebudile ka vastus. "Ma ei tahaks nagu hästi uskuda," kehitas Chad õlgu, oskamata selle peale midagi targemat öelda. Vaevalt oli Chad eelmisest naeruhoost üle saanud, kui Rosie talle juba järgmise tekitas. Oli sellel lapsel alles sõnavara. Aga vähemalt ta ei ropendanud. Seda küll veel vaja pole. Tegelikult ei ole üldse, aga vaevalt ükski Sommersitest sellest pääseks. "Või nagu madu," lisas Chad. Selle moosinäo vastu ei saa aga miski. Ja kuna Chad oli nagunii juba lubanud õele jäätist osta, ei tulnud keeldumine kõne alla. "Jah, jäätise oled sa tõepoolest ära teeninud," kõlas mehe vastus.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 21, 2013 22:14:41 GMT 2
Vaat või paat - ega Rosie sealt siis vahet näinud. Tema ütles nii, nagu tema tahtis. "Ja siis mu kõht jääbki väikseks või?" küsis laps. No see nüüd küll Rosie jaoks hea ei tundunud. Kuidas tal jäätis niimoodi sisse mahub? "Näh, Chaaad, miks sa naerad mu jutu peale?" küsis Rosie, kui vend korra juba lõpetas ja siis uuesti naerma hakkas. Enda arust rääkis Rosebud küll ikka maru tõsist ja tähtsat juttu ja siis tuleb Chad ning lihtsalt...naerab selle peale. "Madu teeb ssss-ssss-ssss," imiteeris Rosie mao häälitsust, kui vend seda vonklevat elukat mainis. Ei teagi, kumb rohkem vingerdab - vihmauss või madu? "Jeeee!" rõõmustas Rosie, kui kuulis, et saabki jäätise. "Kas sa ostad mulle siis suure?"
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 21, 2013 22:38:05 GMT 2
"Mitte alatiseks. Näiteks siis kasvab su kõht küll päris suureks, kui sa kunagi ise titat kandma hakkad nagu Daniela," hakkas Chad seletama, teadmata isegi, kuhu ta selle vestlusega nüüd edasi minna tahab. Kui ainult Rosie talle nüüd raseduse kohta mingeid imelikke küsimusi esitama ei hakkaks... Õekese küsimuse peale kehitas Chad õlgu. Võib-olla tõesti tundus õele tema jutt väga tõsisena. "Võib-olla on mul liiga veider huumorimeel," üritas ta enda käitumist põhjendada. "Tahaksid endale ka ühte sellist koju?" uuris mees Rosie käest. Talle isiklikult sellised elukad eriti ei meeldinud. Üldse oli Chad rohkem koerainimene. "Ma annan sulle võimaluse ise valida, millist jäätist tahad," lausus tüüp vastuseks. Endale kavatses ta igal juhul võtta suure piparmündijäätise šokolaaditükkidega- oli praegu selline isu.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 21, 2013 22:49:37 GMT 2
"Aga kuidas lapsed tulevad?" küsis Rosie. Oli ju temagi neid kure- ja kapsalehejutte kuulnud ning siiani tirts isegi uskus seda, et kurg toob lapse. Seda Rosie küll ei arvanud, et Daniela mingi lapse ära sõi ja see nüüd tal kõhus on. "Sa oled kloun," sõnas tüdruk täiesti tõsisel häälel ning võttis korraks venna ninast kinni. Veider huumorimeel, jah? "Ei, ma ei taha madu ja Hunter tahab madu võtta ja siis uss tuleb ju puurist välja ja hammustab. Ja pealegi on maod nii koledad," seletas Rosebud. Nagu Hunterile neist ämblikest juba vähe oleks. Neid loomi Rosie ei sallinud, samas Scooterit ta võiski silitama jääda. "Ma tahan seda värviliste kommidega jäätist," ütles laps.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 21, 2013 23:24:21 GMT 2
Ai, läkski nii, nagu Chad oli kartnud. Igasugused lapse- ja rasedusjutud ei kuulunud just mehe lemmikute hulka, kuna sellest rääkimine tekitas temas veidra tunde. "Ee... ma arvan, et emme oskab sulle seda paremini seletada kui mina," vastas Chad, lootes, et sellest Rosebudile piisab. Ta ei pooldanud mingeid kurejutte, kuid ei osanud tegelikku täiskasvanute maailma õele nii lahti seletada, et Rosie kuuldust ei kohkuks - Chad kippus jääma liiga konkreetseks. "Peaks endale siis ühe punase nina ka muretsema," sõnas mees selle peale, kui Rosie teda klouniks nimetas. "Kui Hunter tahab madu, siis las ta võtab mao, kuid sina võiksid küll sel juhul tollest elukast eemale hoida," arvas Chad. Parem oleks muidugi, kui madu nende koju ei tuleks. Pealegi oli Hunteril juba niikuinii piisavalt palju loomi - vähemalt nii Chad arvas. Kui nad jäätiseleti juurde jõudsid, ostiski Chad õele jäätise, mida too soovis.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 22, 2013 16:17:11 GMT 2
Aga Rosie oli uudishimulik ja tahtis ikkagi teada ning kuna vend oli suur, siis tema pidi ka targem olema. "Kas emme on siis targem kui sina?" küsis Rosie. Okei, Chad polnud vist tõesti kõige õigem inimene, kellelt selliseid küsimusi küsida. "Siis sa oled punanina kloun," lausus laps. Või pigem punanina-Chad. Naljakas näeks ta välja küll ja siis on Rosebudil endal ka lõbu laialt. "Mulle ei meeldi maod, nad on nii koledad. Hunter võiks hoopis kiisu võtta," arvas laps, sest üks mõnus nurruv karvakera pole erinevalt sisisevast ussist kuigi hirmutav. Kui Rosie oma jäätise kätte sai, hakkas ta seda limpsima ning jalutas Chadiga teiste atraktsioonide juurde. "Kas me selle suure ratta peale ka läheme?" küsis ta vennalt.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 22, 2013 19:22:28 GMT 2
"Võib-olla on ta tõesti mõne koha pealt minust tunduvalt targem," vastas Chad õlgu kehitades. Tema ehk oskaks Rosebudile täiskasvanute asju seletada nii, et lapse pähe mingeid vastikuid kujutluspilte ei tekiks. "Ma võin ju näiteks kellegi sünnipäeval või ka niisama millalgi ennast klouniks riietada. Saaks nalja," pakkus Chad. Kaksikutel tuleb ju maikuus sünnipäev. Neile läheks sellised labasused peale küll. "Sa võid ju sellest temaga rääkida," pakkus vanem Soms. Kassid on tõepoolest väikesed armsad karvakerad ja madudega ei saa neid kohe kuidagi võrrelda. Ostnud ka endale ühe jäätise, jalutasid nad edasi. Kui Rosie uuris, kas nad vaaterattale ka lähevad, ei olnud Chadil loomulikult midagi mineku vastu. "Kui oma jäätise lõpuni sööd, siis lähme," vastas ta õele.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 22, 2013 19:31:14 GMT 2
"Aga sina käid ülikoolis," ütles Rosie. Ta arvaski, et need, kes ülikoolis käivad, on ikka eriti targad ja loomulikult teavad nad kõike. "Jah, tee tsirkust meile," muutus Rosie kohe rõõmsamaks. Talle täitsa meeldis tsirkus ja kui Chad oskab tola teha, on veelgi vahvam. Kui tihti ta ikka tsirkuses saab käia? "Siis ma ütlen Hunterile, et ära võta madu, vaid võta kiisu," lubas Rosebud. Peakski mingi päev venda tüütama minema. Kuidas oleks näiteks homsega? Rosie limpsis oma jäätist, kuid sellega, et ta selle lõpuni ära sööks, läheb ikka kõvasti aega ja siis on lapsel endal ka suu jäätisega koos. Sööb jäätist ja on pärast ise ka jäätis. "Aga lähme võtame siis mõmmi endale seni," tegi Rosebud ettepaneku, osutades mänguasjaleti poole.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 23, 2013 22:09:02 GMT 2
"Emme on ka ülikoolis käinud," tuletas Chad õele meelde. Ega tema siis ainus tark nende peres ei ole. "Jätan selle meelde ja eks kunagi mõtlen midagi välja," lubas mees. Ei ole seal ju midagi rasket. Tola oskab ta mängida küll, kui vaja on. "Palu teda siis ilusasti. Sulle ta vaevalt suudab ära öelda," oli Chad üsna kindel. Rosie ja Hunter saavad ju omavahel väga hästi läbi. Kui Rosie avaldas soovi üks pehme mänguasi muretseda, mindigi mänguasjaleti juurde. Jäänud leti äärde seisma, viis Chad pilgu oma väikesele õele. "Vali endale nüüd üks välja," ütles ta Rosebudile. Mõmmisid oli seal ju igasuguseid: suuri, väikeseid, roosasid, valgeid ja nii edasi.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 23, 2013 22:20:16 GMT 2
"Aga kas emme õppis ka sama asja, mida sina?" küsis Rosie, sest ta polnud emaga kunagi sellest üldse rääkinudki. Rosie arust olid ülikoolis lihtsalt väga targad inimesed. "Kas homme?" küsis laps kohe järgmise küsimuse ning tema suured pruunid silmad lõid kohe särama, kui Chad lubaski tola teha. Ongi natuke lõbusam. "Aga äkki see ei aita," oli Rosebud mures, kui Chad arvas, et ilusti palumise peale Hunter küll Rosie'le ära ei ütle. Äkki ei lasegi vend end sellest kõigutada ja võtab ikka selle koleda roomaja? Õde-venda jalutasid edasi ja mänguasjaleti juurde jõudes lõi Rosie nägu särama nagu jõululapsel. "Ma tahan seda sinist lipsukesega mõmmit," tegi laps oma valiku ning osutas karu poole.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 25, 2013 21:08:42 GMT 2
"Ei, tema mitte. Aga minul saab ka õnneks ülikool varsti läbi," sõnas Chad. Juunis veel natuke käimist ja ongi kõik. Chad ei arvanud, et ülikoolis ainult targad käivad, kuna mõnele erialale on päris lihtne sisse saada ja sinna võidakse igasuguseid vastu võtta. "Homme ma kahjuks ei saa, aga loodan, et lähiajal ikka," vastas mees. Kõike head siiski korraga ei saa, sest tal on ka muid kohustusi. "Siis ma võin aidata sul teda ümber veenda," pakkus Chad ühe võimaluse välja, kuigi teadis, et kui Hunter oma väikest õde ei kuula, siis vaevalt Chadiga teisiti läheks. Aga loota ju võis. Kui Rosie oli endale karu välja valinud, ostis Chad selle ära ja ulatas õele.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 25, 2013 21:17:23 GMT 2
"Aga kuna sul ülikool läbi saab?" küsis Rosie. Kui korra juba küsimused tulid, siis need tulema jäidki. Laps pidi kõike teadma. "Aga siis ma tahan, et sa punanina ka võtaksid," sõnas Rosie, sest mis kloun see ilma punase ninata on? Kui vaja, võib putukas Chadil nina punaseks näpistada ka. "Lähme räägime jah koos Hunteriga. Äkki ta võtab kiisu siis," oli Rosie kohe nõus, kui oma jäätise viimase ampsu ära sõi ja karu kaenlasse haaras, jalutades siis vennaga vaateratta poole. "See on nii suur," sõnas putukas korraks üles vaadates. Varsti on nemad selle suure ratta peal.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 25, 2013 21:31:24 GMT 2
"Juunis," vastas Chad Rosie küsimusele. Teda küll need pidevad küsimised ei häirinud, kuigi vastamisega võis küll vahepeal jänni jääda, kui mõni väga kahtlane teema ette satub. "Kui ei võta, siis võid mul ise nina ära värvida," lausus Chad muiates. Okei, nii kaugele ilmselt asjad siiski ei lähe. Aga kui Chad midagi kord lubab, siis see lubadus tuleb kindlasti ka täita. Varem või hiljem. "Muidugi. Koos on ikka kindlam," sõnas Chad kerge naeratuse saatel. Neile kahele ikka ära ei ütleks ju? Mitte et Hunteri puhul saaks milleski väga kindel olla. "Suured mõmmid ongi paremad," arvas Chad. Temale küll lapsena sellised meeldisid. Kui nad siis mõne aja pärast oma tiiru vaaterattal ära tegid ja Tree Hilli vaatele korraliku pilgu heita said, oli juba õhtugi kätte jõudnud. "Kas tahad veel kuskile sõitma minna või läheme nüüd koju?" küsis Chad pisikeselt Sommersilt.
|
|
9-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Rosemary Sommers on May 25, 2013 21:41:40 GMT 2
"Juunis on suvi ka," lausus Rosie oma targad sõnad. Suve ta juba ootas, sest siis sai kogu perega mere ääres olla ja liivalossi ehitada. "Aga kui ma näpistan, siis läheb ka punaseks," teadis putukas veel rääkida ning võttiski korraks veel venna ninast kinni. See pisike punanina peaks asja ära ajama küll. "Mõmmi tuleb ka vaaterattale kaasa," ütles Rosie. Kuhu ta mujale selle karukese panema peakski? Vaaterattale minnes haaras pisike putukas mõmmi sülle ning istus ise Chadi lähedale. Päris tore sõit oli, kuid nüüdseks oli laps juba väsinud. "Lähme koju, ma olen väsinud," vastas Rosie oma silmi hõõrudes. Täna tuleb küll hea uni.
|
|
24-aastane; Majandusjuht
School Worker
|
|
|
Post by Chad Sommers on May 25, 2013 22:03:19 GMT 2
"Jah, siis saad lõpuks teenitud suvepuhkusele," nõustus Chad õe sõnadega. Temagi igatses juba aega, mil saab suve nautima hakata, kuid õnneks oli sinna ikka tõeliselt vähe aega jäänud. Ja see suvi tuleb kahtlemata parem kui kaks eelmist... "Selleks peaksid sa vist kõvemini näpistama," muogas Chad õe jutu peale. Arusaadav, et Rosie selle karu ka kaasa võttis, sest kuhu seda ikka praegu panna oleks, kui nad just auto juurest läbi ei käiks. Kuulnud pärast sõidu lõppu, et Rosie on väsinud, otsustatigi kodutee jälle ette võtta. Koos mindi autosse ning mõne hetke pärast alustaski Chad sõitu kodu juurde.
|
|