Administrator
Aug 9, 2021 18:31:38 GMT 2
|
Post by One Tree Hill on May 20, 2014 22:17:47 GMT 2
Trevor Sommersi lugu
| Trevor Marthin Sommers sündis 3. jaanuaril 1961. aastal Tree Hillis. Juba väikese poisina jäi mees silma enda aktiivse ja sihikindla olekuga. Kõik, mis ta alustas, viis ta ka lõpuni. Trevori toonased eakaaslased ja õpetajad meenutavad meest ainult kõige paremate sõnadega. Kõrvu jäävad mulle pidevalt korduvad iseloomuomadused nagu lojaalne, hea kuulaja, julge, arukas, sõbralik, humoorikas ja ka salliv. Õpetajad mäletavad Trevorit kui õpihimulist ja sündinud liidrit. Talle meeldis asju eest vedada ning tal oli alati olemas visioon. Ta ei teinud kunagi midagi, kui ta ei teadnud kindlalt, mis sellest tulla võib.
Lisaks koolitundidele lõi Sommers alati kaasa ka tunnivälistes tegevustes, kust ta tõi silmapaistvaid tulemusi nii algkoolis, põhikoolis kui ka keskkoolis. Tema tulemused väitlemises, erinevatel olümpiaadidel ja korvpallis on siiani kohalikele koolidele uhkuseks. Jutud räägivad, et Trevor ja tema abikaasa Shelby olid sellel ajal linnas tuntud rivaalid, sest mõlemad olid silmapaistvad õpilased, kes tahtsid enda elus nii mõndagi korda saata.
Edasi asus Sommers õppima Princetoni Ülikooli, kus ta taaskohtus ka enda tulevase abikaasa Shelby Emilia Sommersiga, kellega mees abiellus 1986. aasta kevadel. Aasta hiljem tervitas perekond enda esimest last Matthew Tyler Sommersit. Sellel ajal oli Trevor lõpetamas ülikoolis enda magistrikraadi politoloogias ja Shelby alles tegeles enda bakalaureusekraadiga sotsioloogias. Nii nagu oli mees silmapaistev enda kodulinnas, oli ta ka silmapaistev ülikoolis. Mitmed õppejõud, kelle juurest käivad läbi tuhanded õpilased üle kogu riigi, mäletavad meie oma Trevor Marthin Sommersit siiani. |
Trevori ja Shelby pulmad aastal 1986 (vasakul) ja nende esimese lapse Matthew Sommersi sünd 1987. aastal (paremal). Vaatamata sellele, et Sommers oli veetnud viis aastat kodulinnast eemal, kolis ta pärast ülikooli lõpetamist Tree Hilli tagasi, kus ta peagi ennast linnapea kandidaadina kogu linnale tutvustas. Selleks ajaks oli linna tagas kolinud ka Shelby, kes mehe valimiskampaaniat igati toetas. 1989. aastal tõi noorpere siia ilma enda teise lapse Chad Kevin Sommersi. Hiljutistest uudistest on teada, et Shelby ja Trevori suhe kannatas siinkohal pisut ning kaalumisel oli ka lahutus, kuid tänu mõlema poole suurele soovile ja nõustamise abiga jäi paar siiski kokku. Trevor Sommersil oli sellel kriitilisel ajal lühike suhe Iris Batesiga, kellega mehel on sellest ajast poeg Brandon Ethan Bates, kelle olemasolust sai linnapea teada alles hiljuti. Vaatamata sellele võttis mees ta enda perekonda vastu. Lisaks eelnimetatud lastele on perekonnas veel Milena Sommers, Lucas Sommers, Logan Sommers, Hunter Sommers ja Rosemary Sommers.
Me ei tea kunagi, kas linnaelanikke võlus toona Sommersi nooruslikkus, optimism, armastus enda perekonna vastu või tugev visioon tuleviku tarvis, aga 1990. aastal sai Trevor Marthin Sommersist Tree Hilli linnapea. | |
Trevor Sommers vahetult pärast linnapeaks valimist koos abikaasa Shelby Sommersiga aastal 1990 (vasakul) ja Trevor Sommers koos vanematega pärast Chadi sündi aastal 1989 (paremal). Trevor Sommersi märkimisväärsed saavutused linnapeana 1990 - 2014Enda 24 valitsemisaasta jooksul suutis Trevor Sommers Tree Hilli jaoks nii mõndagi korda saata. Kui ma üritaksin kirja panna kõik tema saavutused, jääks mul aga kahjuks paberist puudu, sest see töö, mis Sommers sellesse linna pani, on lihtsalt hindamatu. Üritasin välja valida tema kõige säravamad momendid, et me sellel raskel ajal teda ainult kõige paremate mälestustega meenutada saaksime. Trevor Sommers koos Doncasteri linnapea (paremal) ja tema abikaasaga (keskel) aastal 2000 Tree Hillis.
| Juba enda esimestel valitsemiskuudel tõi Trevor Sommers Tree Hilli tõeliselt USA kaardi peale, ühendades meid bussiliikluse abil peaaegu kõikide suuremate North Carolina linnadega ja lisaks veel otseühendus Wilmingtoni lennujaamaga, mis kindlasti on paljude meie elu kergemaks teinud. Selleks, et meie väikelinn ka turistidele meelispaigaks saaks, lasi toona värske linnapea uhkelt taastada mitmed linna traditsioonid, nagu näiteks maskiball ja Burning Boat Festival, millega eelmisel suvel ühines ka Music Festival. Rannamõnude nautimiseks ehitati korralik promenaad ja parandati vana vaiadel asuv sadamasild. Lisaks viidi korralik puhastus läbi Wilmingtoni jões, mille äärde loodi ka Riverwalk, mille aluseks oli vana jõekai. Nüüdseks kulgeb Riverwalk juba piki jõge terve linna ulatuses. Tänu uuenenud jõekai loomisele avanes nüüd ka võimalus jahisadamale, mis siiani paljusid turiste suviti just meie linna toovad. Kõik Trevor Sommersi püüded linna pilkupüüdvaks kohaks muuta said tasutud aastal 1996, kui Tree Hill sai North Carolina aasta turismipiirkonna tiitli väikelinnade arvestuses. Tänu sellele tiitlile suutis Sommers paari järgneva aastaga meile saada kolm sõpruslinna - Doncaster (South Yorkshire, United Kingdom), Bridgetown (Barbados), San Pedro Town (Belize). |
Kindlasti paljude Tree Hilli keskkooli praeguste ja endiste õpetajate, vilistlaste kui ka praeguste õpilaste elu on kergemaks tehtud just tänu Trevor Sommersi poolt alustatud kooli renoveerimisele, mille käigus sai keskkool endale koolihoonest eraldi asetseva võimla koos tipptasemel korvpallisaali, matisaali ja jõusaaliga, mis tõi palju paremad võimalused meie kisakoorile ja korvpalluritele, kelle ridadesse kuuluvad ka Trevor Sommersi kaksikutest pojad Lucas ja Logan, kellest viimane on ka meeskonna kapteniks. Vana võimla asemele ilmus koolimajja aga korralik teatritoolide ja lavaga varustatud aula. 2012. aastal lisati koolimaja õuele staadion, mis pani aluse ka meie pargusele kergejõustiku meeskonnale, kus treenib ka Trevor Sommersi noorim poeg Hunter Sommers, kes on koolile juba silmapaistvaid tulemusi toonud. Uueks õppeaastaks on käimas jutuajamised ka jalgapalli meeskonna loomiseks. Kõige viimane juurdeehitus, millega meie seast lahkunud linnapea hakkama sai oli tipptasemel ujula loomine kooli keldrisse, kus nüüd käivad täie hooga ujumistrennid.
Kindlasti ei saa ka mööda vaadata Trevor Sommersi oskuslikust käitumisest pärast 1. mai koolitulistamist, mille auks avas linnapea alles kuu alguses monumendi. See oli ka Trevori viimane suurem avalik esinemine, kus tal oli ette valmistatud väga liigutav kõne, mis paljudele pisarad silma tõid. | Trevor Sommers koos abikaasaga 2014. aasta esimesel mail koolitulistamises hukkunute mälestusmärgi avamisel.
|
Trevor Sommers koos abikaasa ja noortekeskuse juhatajaga noortekeskuse avamisel 2013. aastal.
| Enda töös ei jätnud Trevor Sommers ühtegi probleemi tähelepanuta, ükskõik, keda see parajasti puudutas. Seega lasi linnapea renoveerida Tree Hilli vanadekodu, et meie eakatel inimestel oleks koht, kuhu nad läheksid pigem rõõmsa meelega. Asi, mida võibolla igaüks Sommersi kohta ei tea, on see, et linnapea käis vähemalt korra kuus alati vanadekodus eakatega suhtlemas. Nad kõik ütlevad kui ühest suust, et linnapea külastused olid alati miski, mida nad ootasid, sest mees käitus nende juures alati väga vabalt ja tundis siirast huvi nende käekäigu vastu. Naerusuiselt tunnistavad nii mitmedki vanadekodu elanikud, et Trevor oli üks ütlemata osav kabemängija, kellele väga harva suudeti ära teha.
Kuna vanadekodu sai renoveeritud, siis peagi asus Sommers otsima ka võimalust selleks, et noorte elu paremaks teha. Selleks avanes tal võimalus 2012. aastal, kui Westside'il leiti suurepärane hoone noortekeskuse jaoks. Maja juures sisearhitektina töötanud Michael Torn ütles, et linnapeale läks väga korda see, et kohalikud noored ka hoone ehitusel kaasa lõid. Nii nagu olid noored innukad hoonet ehitama, käivad nad nüüd sama innuga ka majas enda vabaaega veetmas. Noortekeskuse juhataja sõnul ei ole maja praktiliselt kunagi tühi. Pärast keskuse ehitamist on Westside'il noorte kuritegevus märgataval vähenenud, mis oligi noortekeskuse üks eesmärkidest. |
Üldisemas linnapildis suutis Trevor Sommers koos enda meeskonnaga linna majanduselu kõvasti edendada. Toona suured valupunktid nagu päästjate, politseinikute ja õpetajate palgad on nüüdseks minevik. Lisaks majandusele edendas linnapea ka kultuurielu, toetades Tree Hilli näitlejaid linnapoolse preemiaga, kui kohalikud näitlejad mujale hakkasid kolima, ja olles üks suuremaid toetajaid, kui kooli sooviti asutada spordiringide kõrvale ka Glee klubi. Samuti suurendas Sommers lasteaeda, et iga laps saaks endale oma kodulinna lasteaias koha.
Trevor Sommers hoolis väga ka meie linna keskkonna eest. Ta kaitses kiivalt Tree Hilli haljasalasid ning meie kodu ümbritsevaid metsi, kus ta korraldas pidevalt metsa istutamise talgusid. Lisaks muidugi eelnevalt mainitud ranna ja jõe korrastamised. Sommersi uueks projektiks oleks olnud Tree Hilli kunagiste laohoonete ja vana kaubasadama taastamine. Esmaspäeval (19.05) oleks mees esitlenud linnavalitsusele enda ideed seoses kaubasadama taaselustamisega. Vaatamata Trevori puudumisele on mitmed ametnikud valmis antud projektiga lõpuni minema, et avaldada au meie seast lahkunud armastatud linnapeale Trevor Marthin Sommersile. | Trevor Sommers koos abikaasaga 2011. aasta kevadel Tree Hilli lähistel metsa istutamas.
|
Trevor Marthin Sommers lähedaste silmade läbi... Trevor Sommers koos enda ristitütre Michelle Swansoniga eelmise aasta jõulude ajal
| Trevor oli tõeline perekonna inimene. Ma arvan, et seda ütleb tema kohta igaüks. Vaatamata sellele, et ma olin tema ristitütar, kohtles ta mind kui täieõiguslikku Sommersit. Minu esimesed mälestused seostuvad temaga ajast, kui ma olin veel pisike tüdrukutirts ja isaga kirikus kaasas käisin. Tihti käis seal ka Trevor, kes enda huvitavate juttude ja lõbusate naljadega mulle kiiresti tuttavaks sai. Mida vanemaks ma sain, seda enam imetlesin ma tema sihikindlust ja oskust armastada nii enda perekonda kui ka teisi. Linnapeana pidi tema õlul sageli kindlasti raske koorem olema, aga ma ei kuulnud mitte kordagi tema elu jooksul, et ta oleks selle üle kurtnud. Ta küll näis alati üsna tõsine, kuid tegelikult oli Trevor Sommers üks väga lõbus inimene. Ma ei oleks suutnud endale paremat ristiisa tahtagi. Ta tegi mulle juba varakult selgeks, et võin tema poole enda muredega pöörduda. Nii mõnelgi korral ma tegin seda ja sain ka suurepärast nõu. Kuigi ma olin tema ristitütar, käisime alati vähemalt korra kuus kahekesi väljas või tuli ta meie juurde mõisasse. Nüüd, kus ma ülikoolis käin ja kodus kogu aeg ei ole, veetsime vahel aega ka Skype'is. Vaatamata enda tihedale graafikule leidis ta alati enda lähedaste jaoks aega. Mul on väga kurb meel, et Trevor Sommers enam meie seltsis ei ole, aga vähemalt ma tean, et Jumal on endale ühe suurepärase ingli saanud. |
Terence Flores - Trevor Sommersi parim sõber ja Tree Hilli linnaadvokaat.
| Minu suhted Trevor Sommersiga algasid väga veidralt ja ma ei oleks kunagi uskunud, et võin teda tulevikus enda parimaks sõbraks nimetada, aga elul on alati üllatusi varuks. Trevor ja mina kandideerisime samal aastal linnapea kohale, kuid kahjuks pidin toona Sommersile alla vanduma. Siiski ei pidanud ma maha matma enda soovi linnavalitsuses töötada, sest Sommers pakkus mulle peagi tööd linnaadvokaadina. Ausalt öeldes ma alguses pelgasin meie koostööd, aga nende 24. aastaga sai meist vankumatu meeskond. Me hakkasime teineteist kiiresti usaldama ja see tõigi meile ilmselt suure võidu. Nüüd kõrvalt vaadates arvan ma, et Tree Hillil vedas, et nad said endale temasuguse linnapea. Trevor tegi enda tööd hingega ja mitte kunagi ei jätnud ta kellegi palveid kaalumata. Ta ei öelnud kellelegi enne 'ei', kui oli täiesti kindel, et mingit võimalust ei ole. Väljas pool tööd sobisime Sommersiga kokku ilmselt enda rahuliku pereisa ameti tõttu. Sageli käisime teineteise kodudes suuremaid pidusid tähistamas, kus Trevor alati mõne toreda kõnega lagedale suutis tulla. Neid ei unusta ma kunagi. Kuigi me oleme linnavalitsuses olnud ilma Sommersita vaid paar päeva, tundub kõik selles majas teine... Ma jään teda igatsema nii kolleegi kui ka ühe parima sõbrana, keda üks inimene endale tahta võib.
|
Daniela Jimenez - Matthew Sommersi elukaaslane ja lapse ema.
| Minu suhe Trevor Sommersiga jäi kahjuks üsna lühikeseks. Pikka aega oli ta minu jaoks lihtsalt nimi meie linna poliitikas. Alles pärast Mattiga kohtumist ja tema perega tutvumist sain ma natuke aimu sellest, kes on mees selle nime taga. Ma mäletan, et esimesel kohtumisel temaga olin ma üsna närvis, kuid ma arvan, et Trevor sai sellest aru ja ta lihtsalt oskas vestlust hoida nii, et ma ennast peagi väga vabalt ja koduselt tundsin. Minu ja Trevori suhtes mängis kindlasti suurt rolli Snow sündimine, kes on tema esimene lapselaps. Ta tegeles alati meelsasti lapsega, kui me Mattiga Sommersite juures viibisime. Ma pean tunnistama, et sain Trevori käest nii mõnegi näpunäite tuleviku tarbeks Snow kasvatamisel. Mul oleks kindlasti temalt nii mõndagi veel õppida olnud, aga kahjuks maailm tahtis teisiti. Kuigi meie suhted ei olnud kõige lähedasemad, tunnen ma tema puudust igal pool. Ma tunnen sügavalt kaasa kõikidele Trevor Sommersi lähedastele ja loodan, et ühel päeval saame kõik tema nime suhu võttes vaid naeratada ja öelda, et ta oli üks suurepärane mees.
|
Chloe Morris 20. mai 2014
|
|