21-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Seth J. Murray on Oct 2, 2012 21:08:14 GMT 2
Seth vaatas tööd. B. Ja temani olid jõudnud veel kuuldused, et tegu on väga nõudliku õpetajannaga. Nojah ega ta ei teadnud, milleks Seth üldse võimeline oli. Kuulnud naise küsimust, ei kartnud mees rääkida. "Ma ei tea vist ühtki endavanust, kes täiest südamest vihkaks homosid. Mõni väga ei salli, aga keegi kallale ei lähe, hoiavad lihtsalt pisut eemale," kehitas mees õlgu. "Mind ise nad ka ei häiri, kuigi paraadid on minu arvates pisut üle pingutatud. Ma ei käi tänavatel karjumas, et olen sirge, aga noh, las nad siis patseerivad," võttis mees enda jutu kokku. Teda tõesti ei häirinud homod, peakski või? Põhiline oli see, et teda ei häiritud, siis ei häirinud tema teisi ka.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 2, 2012 21:20:21 GMT 2
"Jah, Tree Hillis on tõesti olukord selline, aga maailmas on ka kohti, kus leidub inimesi, kes on tõsiselt homode vastu ja seal ei ole nende elu sugugi lihtne," lausus naine, kuid tal oli heameel, et Seth oli jutuotsa lahti teinud. Ehk hakkavad nüüd teised ka rääkima. "Aga ma küsiksin selle peale, et mis sa arvad, kui homod oleksid heterodega ühiskonnas võrdsed, kas nad siis ka teeksid neid paraade? Lihtsalt, mis te arvate?" küsis Helen ning vaatas klassis olevate õpilaste seas ringi. Ta oli kindel, et siin klassis on veel häid ideid, kuid õpilased lihtsalt kas ei viitsi või ei taha enda suud lahti teha.
|
|
21-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Seth J. Murray on Oct 3, 2012 10:40:03 GMT 2
"No mõni usk ka taunib," lisas Seth omalt poolt ega ainult asukohas polnud asi. "Aga paraade tehakse tavaliselt just riikides, kus õigused on pea samad. Okei, paljudes riikides veel vist nad abielluda ja lapsendada ei saa, aga ma olen kindel, et 50 aasta jooksul olukord muutub," lausus mees. Ta otsis välja kirjanduse kaustiku ja mõned pastakad. Nüüd otsustas ta lasta teistel ka rääkida, niivõinii tegi kanep oleku pisut mõnusamaks ja tekitas soovi omas mullis olla.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2012 13:45:14 GMT 2
"Vanaajast peale on suhtumine homoseksuaalidesse ainult halvenenud," lausus William nii muuseas. "Juba keskajal vaadati neile viltu ja Hitleri valitsusajal tehti nendega lausa jõhkraid inimkatseid." Ta rääkis rohkem Sethi kui õpetajaga, keeranud end selleks ka natuke kursusekaaslase poole. "Miks sa arvad, et praegu nii põlglik ühiskond pelgalt 50 aastaga oma vaateid muudab, kui areng ilmselgelt põhja suunas põrutab?" Ta kõneles rahuliku häälega, soovimata mingisugust konflikti esile kutsuda. Seda oli praegu kõige vähem vaja.
|
|
21-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Seth J. Murray on Oct 3, 2012 15:05:07 GMT 2
"Sest see asi vajab lihtsalt aega, et inimesed harjuksid. Vaata, kunagi ei olnud naistel õigus valida, mustanahalised ei tohtinud teiste rassidega lapsi saada. Kõik need asjad on muutunud ja ma olen kindel, et ka geiteema muutub samamoodi," oli Seth kindel. 50 aasta pärast on valitsuste eesotstes istumas teised inimesed. "Olgu, usk ilmselt ikka ei poolda seda, aga ma usun, et valitsus on palju leebem," lisas noormees veel.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2012 15:28:51 GMT 2
"Loomulikult ei toeta usk seda." Duh. "Piibel rõhutab, et homoseksuaalsus on patt, ja paneb selle röövijate ja lõbunaistega samasse patta. Seda arvamust võiks vaid kristlaste genotsiid muuta," sõnas William. "Vaevaltet teised religioonid teisiti mõtlevad - homode osas on nad kõik ühe puuga löödud, ja ma julgen väita, et mitte 50, vaid 100 või enama aasta pärast on ühiskond geisõbralikuks muutunud, nii et menukirjanike töid tsenseerima ei hakata ja näiteks samasooliste abielusid aktsepteeritakse. Me liigume küll selles suunas, et lubame geiabielusid ja üleüldist samasooarmastust avalikkuses, aga ainuüksi USA 50-st osariigist toetab geiabielusid ainult kaheksa ja see on viimase 10 aasta tulemus - senimaani on homodele ülevalt alla vaadatud. Alles 2001 sai see positiivliikumine alguse ning sedagi Euroopast, mitte meie kallist Ameerikast, kõikide võimaluste ja sõnulkirjeldamatult suure tolerantsi maalt."
|
|
21-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Seth J. Murray on Oct 3, 2012 15:34:49 GMT 2
"Sul on oma arvamus, minul oma. Usuga on see asi, et ega kogudused kohe homoseksuaale välja ei löö, mõni kindlasti, aga on väga tolerantseid ka," rääkis mees. Ta hea sõbranna vanast koolist oli lesbi, aga käis kirikus, kuna ta pidas seda õigeks. Keegi ei teinud talle midagi liiga ka. Seth ei viitsinud sellel teemal enam arutleda, oli näha, et William ei plaaninudki enda vaatepunkti muuta ja üritab pigem teisi kõigutada ja mõjutada.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2012 17:53:41 GMT 2
Kuna inglise keele ja kirjanduse õpetaja poolt mingit vastuväidet tulnud polnud, võttis Kaleph ette just selle aine, mille tundi sisse astuda ja seda pealt kuulata, kujutades ette, et on potilill. Tema eesmärk polnud ikkagi tundi segada, vaid aimdust saada, kuidas õpetajad oma ainet edasi annavad, kuidas õpilased õpetatuga toime tulevad... Muul moel ta õppetöö edendamise - ja huvitegevuse - osas viiteid ei saanud kui ise pealt vaadates. Seega seisatas mees just täna kirjanduseklassi ukse taga, koputas paar korda sõrmenukkidega vastu ust ja avas selle, et klassiruumi astuda. Noogutanud õpetajannale ja öelnud, et tuli tundi vaatama, avaldades lootust, et ei seganud midagi, pöördus huvijuht õpilaste poole, et end nagu kord ja kohus tutvustada. "Tere kõigile, tulin teie tundi vaatama," lausus ta oma firmamärgiliku naeratuse saatel. "Minu nimi on Kaleph Griffith ja olen selle kooli uus huvijuht. Ärge laske end minust segada." Lasknud silmadel üle õpilaste liikuda, peatus tema pilk hetkeks ühel noormehel ja ta kortsutas vaevumärgatavalt kulmu. Õige vähe, aga ikka mingil määral oli tunda tuttavat aroomi, mida ta oli ikka ja jälle pidanud tundma oma ülikooliaastate jooksul, mil tema toakaaslane pidevalt kanepit suitsetas. Raske oli sellist aromaatset elamust niisama lihtsalt unustada. Astunud proua Cunninghamile lähemale, sõnastas mees oma kahtlused nii vaikselt, et ainult õpetajanna kuulis, ja, end taas sirgu ajanud, saatis klassi poole veel ühe naeratuse, enne kui ümber laudade kõndis ja end ühes vabas tagumise rea pingis sisse sättis, märkmik ees.
OT: lol yes, crashing the class
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2012 21:09:45 GMT 2
Helen jäi mõlema poisiga väga rahule. Teda isegi ei häirinud see, et nad pigem omavahel rääkisid kui kogu klassiga. Vähemalt avaldasid nad mõlemad julgelt oma arvamust ja oskasid seda ka kaitsta. "Väga hea, poisid. Nagu näha on arvamusi selle teema kohta ilmselt sama palju kui inimesi maailmas. Ma ütlen, et teil mõlemal on head argumendid. Mulle meeldis, Seth, sinu viide sellele, et mustanahalised ja naised on ju saanud parema olukorra, aga siiski pean ma mainima, et ilmselt viiekümne aastaga sellist muutust tõesti ei toimu," lausus Helen, "mis puutub usku, siis on tõesti olemas ka kirikuid, mis on homode suhtes sallivad. Näiteks meie enda Tree Hilli kirik. Ja kui aus olla, siis tegelikult on Piibel siinkohal vastuoluline, sest seal öeldakse, et Jumal armastab kõiki inimesi ja pealegi mõtlevad ju kristlased nii, et inimene on Jumala kätetöö. Seega, miks peaks ta siis mõned inimesed tegema homodeks, kui ta teab, et ühiskond neid ei salli. Ja kas kristlik põhiõpetus ei ole mitte see, et iga inimest tuleb armastada nagu iseennast?" jättis õpetaja lause õhku rippuma. Te ei jõudnudki rohkem midagi öelda, sest järgmisel hetkel oli kuulda juba koputusi ja siis sisenes klassi huvijuht. Helen naeratas talle kohe soojalt ja tervitavalt. Ta oli küll selle ära unustanud, et ta tulema pidi, aga tal ei olnud selle vastu midagi. Kui Kaleph naise juurde astus ja talle mõned sõnad sosistas, noogutas naine ning saatis mehele pilgu, mis ütles, et ta on asjast teadlik. "Seth, jää pärast tunni lõppu klassi. Mul oleks sinuga paar sõna juttu vaja rääkida," lausus naine, vaadates õpilasele hetkeks otsa. Ja siis oli ta juba tagasi enda vana teema juures. "Aga kui minna nüüd teose juurde tagasi, siis võite täiesti julgelt rääkida, mida ta sellest arvasite. Võite analüüsida Wilde'i kirjutamisstiili või tuua esile mõnda erilist stseeni või kui keegi on äkki filmi näinud, siis oskate seda raamatuga võrrelda. Lihtsalt, et me saaksime teosesse sisse elada. Tunni lõpus teen ma teile väikese tunnikontrolli. See ei ole midagi spetsiifilist nii et ärga kartke," naeratas õpetaja, "aga kui nüüd keegi alustaks."
|
|
17-aastane; ÕE; Tutor; Eastside
Junior
|
Post by Annie Baker on Oct 3, 2012 21:28:22 GMT 2
Praegune tunniteema oli Annie'le ilmselt lähedasem, kui kellelegi teisele. Ta kuulas enda kaustikut põrnitsedes mõlema tüübi väiteid, millega nad panid paaril korral vägagi metsa. Ometigi ei lausunud neidis sõnakestki, kuigi ilmselt kirjanduse õpetaja oleks oodanud tüdruku poolset lähenemist, sest tema oli siiski see inimene, kelle on ülesse kasvatanud homopaar, kelle abielu on isegi registreeritud. Kuid ta ei teinud seda. Ta lihtsalt istus, must pastakas sõrmede vahel ning joonistas enda vihiku äärele erinevaid mustreid, mis kombineerusid peagi üheks. Wilde'i ja "Dorian Grey portree" kohta oli ta sellegi poolest teinud mõned üksikud märkmed, usaldades rohkem enda pildimälu ja head kuulmismälu. Tüdruku pruunikad silmad tõusid jooneliselt kaustikult, kui klassi sisenes uus huvijuht. Annie oli teda mõned korrad koolis kohanud, kuid see oli ka kõik ning hetkel teda mehe kohalolek ei kõigutanud. Samas annab see praegu tunnile veidikene särtsu juurde, sest tuleb ennast siiski paremas valguses näidata.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2012 21:54:59 GMT 2
William tahtis õpetaja jutule vastu öelda, et Jumal ei loonudki kedagi homoseksuaalsena, vaid see oli Jumala salgamise palk, kuid tema plaani katkestas huvijuhi klassi ilmumine. Esimese asjana märkas noormees, et mehe kõnes oli siinmail nii võõrastavana ja samal ajal eksootilisena kõlav briti aktsent. Kindlasti naistele meeldib. Rohkemat ta mehest välja ei teinud, nagu see soovinud oligi, ja pööras oma tähelepanu tagasi tunnile. Jälle võimalus oma mõtteid teistega jagada, jee-jee. Tõstnud käe, ütles noormees: "Minu arvates on Wilde'i stiil heietav ja mõtisklev, seda on natuke raske lugeda, aga ära harjudes läheb lihtsamaks. Samuti kirjutab ta lihtlausetega, mis teeb teksti kohati hakituks. Mis puutub filmi, siis ma oskan võrrelda vaid seda 2009. aasta versiooni Ben Barnesiga, sest see on hirmus. See on nii halvasti tehtud, et tekib küsimus, kas film oli tehtud teose põhjal või ainetel. Vigade loetelu saab alustada juba sellest, et peategelase näitleja ei sarnanenud raamatus kirjeldatud tegelasele teps mitte; juhtumite väljamõtlemisest ja ülimalt tähtsate stseenide ärajätmisest pole mõtet rääkida, pigem mängiti hollywoodiliku kassakõlina peale ja tekitati kirglikke peaaegu-magatamisstseene, mida, kui ma õigesti mäletan, isegi mitte ei toimunud." Seda filmi oli kord telekast näidatud ja siis oli ta haaranud võimalusest, et vaadata. Tobe küll, mida tehakse, et raha saada. Rüvetatakse klassikuid.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 4, 2012 18:34:51 GMT 2
Helen vaatas Williami poole ning noogutas tema jutule aeg-ajalt kaasa. "Jah, mul tekkis üsna sarnane küsimus, kui ma seda filmi vaatasin," lausus naine. "Kusjuures enamik mu kirjandushuvilistest sõpradest ütlesid mulle, et ma seda ei vaatakas, aga kuna ma tahtsin selle ikkagi ära näha, siis ma tegin seda, aga ma ei ütleks, et ma selle võrra kuidagi rikkamaks oleksin saanud. Seda on kindlasti kõvasti moonutatud" noogutas naine, "nii et kes lootis, et saab ka ainult filmiga läbi ajada, siis kahjuks see teid eriti ei aita," lausus naine kergelt naeratades. See võis tunduda natuke õela naeratusena. Aga kõik, kes õpetajat natuke paremini tundsid, võisid juba öelda, et selle taga ei ole tegelikult kübetki õelust. "Väga hea. On kellelgi veel ideid?"
|
|
21-aastane; Eastside
Citizen
|
Post by Seth J. Murray on Oct 5, 2012 10:08:14 GMT 2
Seth kuulas õpetajat ja noogutas, kuigi ei jaganud, milles asi. Ta mõtted liikusid pidevalt Fayele ja Treyle. Muidugi teadis nooruk ka seda, et ta ei saa ise väga midagi ära teha. Mees toetas küünarnuki lauale ja pea käe peale. Sethi pupillid olid posut laienenud, aga väga muud välist muutust ei olnudki, kuna ta oli juba pikaajaline kasutaja ja suitsetas kanepit korraga vähe, kuid tihti.
|
|